Over Porta Nova

Expert in binnendeuren sinds 1997

Porta Nova is gespecialiseerd in het verkopen en plaatsen van binnendeuren. Vanuit ons hoofdkwartier in Hasselt rusten wij kleine tot grote bouwprojecten uit met kwalitatieve binnendeuren. Zowel in residentiële projecten als in utiliteitsbouw is Porta Nova een betrouwbare partner voor bouwpromotoren en aannemers.

ONZE MISSIE

Door een correcte opvolging en het juiste productieproces, plaatsen wij esthetische, kwalitatieve en veilige deuren, die leiden tot een wooncomfort op ieders maat!

Oplossingen op maat

De deurenmarkt is erg uitgebreid, zo ook ons aanbod. Daarmee garanderen we onze klanten een oplossing op maat. En dat zijn geen loze woorden,
elke klant kan bij ons terecht voor een professionele keuzebegeleiding. We gaan voor kwaliteit van ontwerp en opmeting tot plaatsing en nazorg.

Naast binnendeuren bevat ons gamma ook dressings op maat.

Gedreven door
vakmensen

Anno 2019 telt Porta Nova 20 eigen mensen en een vijftiental onderaannemers voor plaatsing. Ons bedrijf is opgedeeld in atelier, plaatsingsdienst en bureel. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor oerdegelijk vakmanschap.

Eigen showroom
en atelier

Tal van voorbeeldopstellingen in onze toonzaal bieden een ton aan inspiratie. Met professioneel keuzeadvies van onze mensen.

Het ontstaan van Porta Nova

Louis Wils en zonen

Na jaren een aannemingsbedrijf te hebben geleid, startte Louis Wils met zijn zonen Jan en Peter destijds met de verkoop van het Cal-O-Matic systeem aan schrijnwerkers. Cal-O-Matic is een hulpmiddel waarmee je snel en vakkundig binnendeuren kan plaatsen. Hier lag de kiem van Porta Nova.

Start verkoop deuren

In juni 1997 nam Jan het heft in eigen handen en startte met de verkoop van deuren op kleine schaal. In 1998 sprongen Louis en Peter mee in het verhaal en werd een showroom geopend. Van in het begin ligt de focus heel bewust op deuren.

Verhuis naar
Stadsheide Hasselt

In 1999 werd de eerste werknemer aangenomen en vanaf 2007 kwam alles in een stroomversnelling. Na de verhuis naar het huidige pand Stadsheide in Hasselt ging Porta Nova meer en meer aan de slag in de projectmarkt. Ondertussen heeft de Limburgse specialist al honderden panden voorzien van binnendeuren.