Van -38 tot -46 decibels

Akoestische deuren nodig? Zoek niet verder. Bij Porta Nova ontdek je een grote voorraad aan geluidswerende deuren en profiteer je van een snelle plaatsing.

Waarom geluidswerende deuren?

De impact van geluidshinder valt niet te onderschatten. Het kan bijvoorbeeld je nachtrust onderbreken, wat tot stress en een hoge bloeddruk leidt. Storend lawaai is dus slecht voor je gezondheid.

Geluidswerende deuren zorgen voor meer akoestisch comfort. Het zijn echte rustbrengers. De aangename kalmte heeft een positieve invloed op je dagelijkse levenskwaliteit.

Daarnaast beschermen akoestische deuren je privacy. Alle gesprekken blijven binnenskamers. Dat is handig in een appartementsgebouw, maar ook in een huisartsenpraktijk of een psychologisch centrum.

Tenslotte is er nog de luchtdichtheid. Met akoestische deuren heb je geen last van tocht. Er gaat minder warmte verloren, wat goed nieuws is voor je energiefactuur.

Oneindig veel toepassingen

Geluidswerende deuren zijn nuttig op verschillende plaatsen:

  • Appartementsgebouwen
  • Hotels en B&B’s
  • Medische praktijken
  • Vergaderzalen
  • Scholen en universiteiten
  • Bioscopen

Minder decibels, meer comfort

Standaard deuren hebben een geluidsvermindering van -27 dB. Met een automatische valdorpel en andere aanpassingen verbeteren we dit tot -32 dB.

Akoestische deuren gaan nog een stapje verder. Ze verminderen het omgevingsgeluid met -38 tot zelfs -46 dB.

Dat lijkt niet veel, maar het verschil is aanzienlijk. De decibelschaal volgt namelijk een logaritmisch patroon. Elke verhoging met 10 dB betekent een vertienvoudiging van de geluidssterkte. Een geluid van 20 dB voelt dus tienmaal zo luid aan als 10 dB, en niet dubbel zo luid.

Geluidsdemping en brandbescherming

Wist je al dat geluidwerende deursets ook verkrijgbaar zijn als branddeuren? Zo sla je twee vliegen in één klap.

Prijs weten voor akoestische deuren?

Geluidwerende deuren vakkundig geplaatst in jouw bouwproject